Новини 01.02.24 

Порядок надання фінансової держпідтримки суб'єктам підприємництва удосконалено

Кабінет міністрів України Постановою від 26.01.2024 р. № 91 вніс зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам підприємництва.

Серед іншого визначено, що надання державної підтримки у вигляді часткової компенсації Фондом розвитку підприємництва процентних ставок за кредитами суб'єктів підприємництва може здійснюватися  разом з наданням часткових гарантій за кредитними зобов'язаннями суб'єктів малого і середнього підприємництва, що провадять діяльність у галузі сільського господарства, відповідно до Закону «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».

Також передбачено пролонгування строку кредитування суб'єктів підприємництва за укладеними кредитними договорами за напрямом, визначеним пп. 1 п. 9 Порядку, - до 31 березня 2025 року. Водночас визначено, що суб'єкти підприємництва, які отримали кредит в уповноваженому банку в 2022 - 2023 роках з метою провадження сільськогосподарської діяльності, мають право продовжити строк кредитування за укладеними кредитними договорами до 31 березня 2025 року на умовах, передбачених цим Порядком, що діють на момент продовження такого кредиту.

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування