Новини 02.01.24 

Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового удосконалено

Кабінет міністрів України Постановою від 27.12.2023 р. № 1380 вніс зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Зокрема, Порядок доповнено положеннями, відповідно до яких сума акцизного податку, помилково або надміру сплачена платником акцизного податку на електронний рахунок у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, підлягає поверненню платнику акцизного податку шляхом перерахування на рахунок платника податків у банку / небанківському надавачу платіжних послуг.

У системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового в обліковій картці платника сума залишків акцизного податку на електронному рахунку, в межах якої платник акцизного податку має право на реєстрацію заявки на поповнення обсягів залишку пального або спирту етилового (∑Зап), зменшується на суму акцизного податку, яка сплачена на електронний рахунок та згідно з даними інтегрованої картки платника податку повернута такому платнику.

Постанова набрала чинності 29.12.2023 р.